הילינג

מהו הילינג?

פירוש המלה "הילינג" הינו "ריפוי". הילינג הוא גם שם כללי לכל שיטות הריפוי המבוססות על עבודה אנרגטית. תחום זה הינו, ככל הנראה, התחום המיסטי ביותר מתוך מגוון התחומים כלולים בהגדרה "רפואה אלטרנטיבית". יש מגוון גדול של שיטות לעבודה אנרגטית, אולם הילר טוב איננו מהווה נציג של שיטה מסויימת, אלא הינו נציג בפני עצמו, המתווך באופן כלשהו בין המימד האנרגטי לבין המימד הפיסי. במלים אחרות, הילר טוב עובד בצורה אנרגטית ישירה, אולי תוך שימוש בשיטות שונות, אך מבלי להיות בפשטות המוציא לפועל של שיטה קבועה כזאת או אחרת.
בהולכנו להילר, אנחנו עשויים להיתקל במגוון עצום של צורות עבודה. חלק מצורות העבודה של הילרים מסויימים עשויים להזכיר לנו טקסים אינדיאנים עתיקים, או רפואות אליל למיניהן. כל הילר מתעל אנרגיות בצורה שונה ועובד בדרכו היחודית. ההילר פועל בעולם מורכב מאוד, שהינו מורכב לא פחות מאשר העולם המוכר לנו ואולי אף יותר. שנים של לימוד נדרשים לנו כדי ללמוד להבין את העולם הסובב אותנו ולהסתדר בו. העולם שבו פועל ההילר – עולם האנרגיות – הינו עולם מסובך לא פחות מהעולם המוכר לנו, על כן אף הוא דורש שנים של הכשרה כדי להבינו ולהסתדר בו. עבור ההילר, דברים מופשטים כגון מחשבה, רגש ותחושה, אינם מופשטים כלל, אלא הינם עצמים אנרגטיים מוחשים שניתן לראותם, להשפיע עליהם ולעבוד איתם. עולמו של ההילר הינו עולם של אנרגיות, ישויות, אדוות של רגש, משבים של תחושה ויחידות מחשבה.
האדם, בעולמו של ההילר, הינו יצור אנרגטי זוהר, בעל מורכבות גדולה מאוד. המודע והתת-מודע, מערכת האמונות, היכולות האישיות – כל אלה בעולמו של ההילר הינן ישויות ממשיות שניתן לראותן ולעבוד איתן. ידוע כי בתרבויות שונות (אלה של האינדיאנים, למשל) התפקיד של ההילר הינו תפקיד משמעותי ביותר, אשר חורג מתחום של ריפוי גרידא ומגיע לתחום של פיתוח יכולות, הדרכה, התפתחות אישית והגנה מעשית מסוגים שונים. עבור תרבויות אלה, ההילר לא היה מישהו שמגיעים אליו לצורך קבלת עיצה או ריפוי, אלא מישהו שאחראי על הקשר המעשי וההכרחי של קבוצת אנשים מסויימת, אל הכוחות הכמוסים בתוכם ומחוצה להם.
קיימות שיטות ריפוי שונות המבוססות על עבודה אנרגטית, ביניהן "רייקי", "ביו אנרגיה", "הילינג" ורבות אחרות, אולם אנחנו נתייחס כאן להילינג השלם, שהינו בעצם שם נרדף ל"עבודת ריפוי אנרגטית". המלה "ריפוי" נתפסת כאן במובנה הרחב, כלומר, לא רק ריפוי ממחלות, אלא גם ריפוי התודעה. כאשר אנחנו נולדים, חושינו מותקפים, בפשטות, באוסף בל-ייאמן של נתונים. הסביבה שבה אנחנו נתונים הינה כאוטית ובלתי-מובנת. דרושות לנו מספר שנים כדי לארגן אוסף בל-ייאמן זה של נתונים כאוטיים ולהפכו, בהדרגה, לזרם מבוקר של מידע, המכונה "עולם".
ה"עולם" שבו אנחנו חיים הינו תוצאה של שיטת פירוש וארגון הנתונים המתקבלים מהחושים. אין באמת חומרים מוצקים, שלושה מימדים, זמן, למעלה ולמטה, אני ואחרים וכל שאר התפיסות המוסכמות שאנחנו מבססים את חיינו על-פיהן. מה שיש באמת הוא בלתי-נתפס מבחינתנו, אך ניתן לפרשו בצורה מסויימת – ואת זאת אנחנו עושים. אנחנו מפרשים זאת כמערכת בעלת שלושה מימדים + מימד זמן, למשל.
הפירוש שלנו איננו חייב להיות "נכון", אבל הוא חייב לעמוד בשלושה קריטריונים חשובים:

  1. הוא חייב להגן עלינו. כלומר, צריכה להיות זיקה בינו לבין המציאות, במידה המספיקה לצורך הישרדותנו.
  2. הוא חייב להיות גמיש ולאפשר לנו חופש בחירה.
  3. הפירוש הבסיסי חייב להיות מסונכרן לחלוטין עם הפירוש הבסיסי של הסובבים אותנו, אחרת נאבד קשר אחד עם השני.

הילינג היא רכישה של מערכת פירוש נוספת. מערכת זו איננה יוצרת את חווית שלושת המימדים, זמן, עצמים מוצקים וכולי, אלא חוויה שונה לחלוטין, של עולם שהינו עולם-אנרגיות. עולם האנרגיות הזה ממשי בדיוק כמו עולם העצמים המוצקים – ואולי אף יותר! במלים אחרות, מאותו זרם כאוטי של נתונים בלתי-מובנים המקיף אותנו, המוח יכול ליצור "מבנה" הגיוני כזה או אחר. ה"מבנה" יכול להיות להראות לנו אנשים בעלי ידיים ורגליים – והוא יכול להראות לנו אנשים שהינם כדורי אנרגיה זוהרים. וניתן כמובן ליצור מבנים אחרים לגמרי. מבנה שלם ומגובש היכול לאפשר לנו לשרוד במציאות מכונה "עולם". תפקידו של הקוסם בעבר הרחוק, כפי שראו זאת אנשים, היה לתווך בין העולם הפיסי המוכר לבין עולם האנרגיות המסתורי. הקוסם עצמו ראה זאת בצורה שונה: תפקידו היה לאפשר לאנשים ליהנות מפירותיה של מערכת פירוש נוספת, אשר יש לה יתרונות משלה, במיוחד בתחומים של ריפוי. לעיתים הריפוי נגיש למערכת הפירוש השניה כלאחר יד, בעוד שמערכת הפירוש הראשונה מסוגלת רק להבחין ב"מחלה", בלי כל יכולת לטפל בה.
לדוגמא, מערכת הפירוש הראשונה רואה כאב בטן. מערכת הפירוש השניה עשויה לראות זרימה אנרגטית לקויה, שבהינף יד אנרגטי קטן ניתן לרפאה. כאשר הסימפטום מופיע על פני השטח, אנחנו פונים אל ההילר – והוא משתמש במערכת הפירוש השניה שעומדת לרשותו, ב"עולם" האחר הזמין לו, כדי לבדוק את מצבנו מנקודת תפישה זו. סימפטום נובע מסימפטום הנובע מסימפטום הנובע מסימפטום וכך עד אינסוף. ככל שנעמיק יותר, כך נגלה שמה שנראה לנו כבעיה האמיתית איננו אלא סימפטום נוסף, עמוק יותר, לדוגמא: כואב לי הראש!